Familie Fantasie

Familie Fantasie

Ken jij familie Fantasie? Ik wel! Zo heten ze natuurlijk niet écht, maar iedereen noemt hen zo omdat ze van alle spullen die ze hebben iets anders kunnen maken. Ze weten dat ze zuinig moeten zijn op onze aarde en daarom gebruiken ze alles wat ze hebben, ook nog voor iets anders.

Zo heeft mama Flora Fantasie van een oud laken een hangmat gemaakt en van oude gordijnen en wat hout maakte ze een poppenkast.

Papa Frits Fantasie heeft iets heel knaps bedacht om water te besparen. Hij verzamelt het douchewater om er het toilet mee door te spoelen.

Hun zoontje Floris Fantasie maakte van een doos een voetbaldoel en daarna gleed hij in diezelfde doos de trap af.

Dochtertje Fleur Fantasie heeft een prachtig schilderij gemaakt van gedroogde bonen, maiskorrels, zaden, schelpen en draden en van macaroni rijgt ze leuke armbandjes.

Zelfs het jongste zoontje Fabio Fantasie heeft de kunst van het ontwerpen van zijn familie afgekeken. Hij heeft geen dure computerspelletjes nodig, want buiten vindt hij van alles om mee te spelen. Hij legt takken over een leegstaand slootje en daar bovenop wat modder. Als vloerbedekking gebruikt hij mos en bladeren. Van dennenappels en kastanjes maakt hij ridders en paarden en daarmee speelt hij uren lang met zijn vriendjes in de zelfgemaakte hut.

Laatst was familie Fantasie een dagje naar het strand en weet je wat ze deden?

Ze verzamelden een hele berg plastic flessen, die andere mensen daar zomaar hadden laten liggen.

En daar heeft de hele familie samen dit prachtige kunstwerk van gemaakt.


Wat zou jij kunnen maken van een stapel lege flessen?


's Avonds kijkt familie Fantasie bijna nooit naar de televisie, maar ze verzinnen verhalen en vertellen die aan elkaar.

Over reuze giraffen, vliegende aaiberen, schommels die aan de wolken vastzitten en over elven en eenhoorns.

Kun je me jouw fantasie vertellen?