Fantastico

Fantastico


We herkennen het allemaal wel een beetje in onszelf, die dromerige blik naar de wolken als je lekker in het gras of op het strand ligt. Je ziet er allerlei vormen in, vooral dieren.

Zojuist zag ik een krokodil, maar gelukkig was dat enge beest met een zuchtje wind weer verdwenen. Je hersenen maken associaties met alles wat je ooit eerder registreerde, zoals bergen vol sneeuw of de grote lange witte hond uit de film: ‘The never ending story’.

Je associaties monden uit in tomeloze fantasie. Ik houd er zo van!


Als je je hersenen zo rustig hun gang laat gaan, ontstaan er de meest absurde verhalen en beelden in je hoofd. Als ik bijvoorbeeld een mooie boom zie, fantaseer ik hoe die boom er op zijn kop uit zou zien en dat zijn takken oneindig dóór zouden groeien over de straten en pleinen. In de takken zouden kinderen kunnen spelen en ook volwassenen zouden zich geborgen voelen tussen al die kronkelende armen met bladeren.


Ook vind ik het leuk om woorden te verzinnen waar meteen een fijn gevoel of een heel verhaal aan vastzit. Wat denk je als ik kriebelverwenkruid zeg, rozenfee, sneeuwballenkasteel, binnenaardeparadijs of hartlampje?

Verzin er zelf ook eens een paar, dan voel je je binnen no-time vrolijker.


Mensen zijn nogal eens geneigd om enge dingen te fantaseren.

Zo kun je iemand op straat zien, die je doet denken aan een filmacteur en binnen een split-second denk je dat hij een geweer in zijn rugzak heeft, zoals in de film.

Je hart gaat tekeer en je voelt de behoefte om weg te rennen of eerst snel een foto te maken voor het geval dat hij iemand wat aan zou doen.


Soms zegt iemand iets tegen je, wat je ogenblikkelijk herinnert aan een pijnlijk moment in je leven. Je fantasie slaat dan de negatieve kant op, waardoor je humeur naar de gossimijne gaat en het liefst vuur je dan pijlen af naar de onschuldige boodschapper.

Druk dan zo snel mogelijk op de delete-knop die tussen je wenkbrauwen zit en geef je hersenen nieuwe input met een slagroomzwembad, een eeuwige-vrede-luchtballon, een duizend-kleuren-zee of een chocoladeframbozencaramelmonchoutaart afgewerkt met snickers, smarties én paarse slagroom, het liefst in twaalf etages. Het werkt fantastico!