DankDank


Vier letters, maar méns wat een inhoud heeft dit prachtige woord: ‘dank’. Het woord maakt mij op een kinderlijke manier blij, zacht en gelukkig. Elke dag spreek ik mijn dank uit voor de meest simpele dingen; bijvoorbeeld voor het heerlijk warme water waarmee ik me douche.  Het is geweldig dat moedertje natuur ons zo rijkelijk voorziet van dit meest essentiële element. 

Onze hele aardbol is één groot wonder. Ze blijft maar geven en geven, al eeuwen lang.  Wij - grootverbruikers -  zouden haar wel eens wat dankbaarder mogen zijn voor zoveel granen, groenten en fruit voor ongeveer 8 miljard mensen.

Namens al die mensen die het wel eens vergeten, begroet en dank ik de bloemen en planten in mijn kamer en op mijn balkon,  die daar zomaar staan te stralen, alsof ze hun best doen om hun energie naar de mensheid te sturen. Tegen de muzikanten die via de radio mijn hart regelmatig laten smelten, zeg ik; 'Dankjewel, je ontroert mij'.

Ik ben dankbaar voor de bijzondere ontmoetingen met mensen die hun hart openstellen zodat we ons kunnen verbinden. Dank zeg ik élke dag tegen mijn hulpen, als zij naar huis gaan, zodat ik het nooit normaal ga vinden dat ze voor mij werken. Voordat ik ga slapen dank ik de dag dat er zoveel moois is gebeurd, dat er zoveel mogelijkheden waren om te leren en om dromen te realiseren.