Jezelf gelukkig maken

Jezelf gelukkig maken


Nederlanders schijnen één van de gelukkigste mensen van de wereld te zijn. Ja, we hebben het goed getroffen met elkaar. Ik geloof niet zo in toeval, maar ik ga ervan uit dat al onze landgenoten bij elkaar horen. Zoiets als; gelijke trillingen trekken elkaar aan. Natuurlijk zijn we verschillend, maar we worden allemaal als pure wezentjes geboren en later verlangt iedereen in zijn hart naar terug naar die prille toestand van harmonie en geluk.

Tijdens je opvoeding word je beïnvloed door de normen en waarden van de maatschappij en draai je mee in de mallemolen van het leven. Kies jij ervoor om uit die molen te stappen en jezelf opnieuw uit te vinden? Wil je onderzoeken wie jij bent zonder de invloeden van anderen? Waar word jij écht gelukkig van? Wat zijn jouw aangeboren talenten, wat gewoon als vanzelf lijkt te gaan?

Ik ga er vanuit dat iedereen wat bijzonders kan of weet. We zijn tenslotte allemaal unieke wezens. De een weet veel van de natuur, de ander kan goed zwemmen, muziek maken of kan goed organiseren. Ook bij kinderen zie je al verschil in interesses, die uitgroeien tot prachtige vaardigheden.

Op een dag bedacht ik me dat we al die talenten zouden kunnen inzetten om elkaars hartenwensen te vervullen, zodat gratis geluk zou worden gecreëerd. Ik heb toen een stichting opgericht om dit idee vorm te geven. Hoe mooi zou het zijn om jouw hartenwens door een vreemde te laten vervullen en tegelijk je eigen talent te gebruiken om een andermans wens te vervullen? Wacht niet tot het geluk aan je deur komt kloppen door iemand anders, maar neem zelf de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk. Jij kunt jezelf gelukkig maken door zelf de eerste stap te zetten; vervul vanuit je hart een wens van een ander en het gevolg zal zijn dat een ander jouw wens zal vervullen.

Wat een leuke effecten zou dat hebben in ons landje? Meer geluk, meer liefde, meer vriendschappen en contacten, meer eigenwaarde, meer innerlijke kracht en balans, de betaalcultuur verandert en geen geprojecteerde verwachtingen naar elkaar. WishLink was mijn ei van Columbus om de wereld nóg gelukkiger te maken.

Helaas is na enkele jaren mijn droom van WishLink in duigen gevallen, door onvoldoende deelnemers. Toch blijf ik vertrouwen dat het op een andere manier in de wereld zal ontstaan.