Groeikracht

Groeikracht


Als ik mijn ogen sluit en me zomaar even verbind met een bloem, een boom of met één van de elementen van de aarde, dan voel ik me ineens bruisen vanbinnen. Ik ben dol op het voelen van de levensenergie van al wat leeft op aarde. Ik vind het een magisch idee hoe alles in zijn kern een kracht heeft, die zorgt voor een explosie van groei, bloei, ontwikkeling en beweging.

Sta jij er wel eens bij stil dat in elke cel een onuitsprekelijk wonder huist; dat er uit een klein zaadje een enorme boom kan ontspruiten of een mens of een dier, getuigt toch van een ontzagwekkende groeikracht binnenin zo’n minuscuul zaadje! En dat vervolgens dit éne zaadje zijn groeikracht doorgeeft aan élke cel van zijn nakomeling, is toch ook om stil van te worden.

Dat er in elke atoom een lichtdeeltje zit, is wetenschappelijk aangetoond. Ook is aangetoond dat dit lichtdeeltje psychische eigenschappen van ordening en groei heeft, waardoor het ontwikkelingspotentieel heeft, helemaal vanuit zijn eigen wezenskern. Dat vind ik zo ongelooflijk fenomenaal of zelfs goddelijk te noemen.

Vol ontzag kijk ik dan ook naar anderen en mezelf en kan alleen maar constateren dat wij energieën in onze cellen dragen die precies weten wat ze moeten doen om tot ontplooiing te komen, hoe ze kunnen samenwerken en hoe te herstellen, steeds weer opnieuw.

Als ik me focus op deze energie vanbinnen, voel ik mijn cellen dansen en als sterren stralen. Wat een intens geluk.

Let’s grow!