Mijn hart zingt

Mijn hart zingt


Weet je wat zo grappig is? Iedereen wordt gelukkig van andere dingen. De een ligt te schuddebuiken van het lachen bij filmpjes waarin mensen idioterieën uithalen of keihard vallen. De ander wordt gelukkig van een wit wijntje op een zonnig terras. Sommige mensen hebben adrenalinestoten nodig om zich intens happy te voelen, zoals kajakken bij stroomversnellingen of cliffjumping.

Een groot deel van de bevolking blijkt al redelijk gelukkig te zijn bij afwezigheid van ziekten, ongevallen of extreme dingen. Dan zijn ze tevreden met het leven van alle dag.

Ik zou wel eens in het hart van een ‘tevreden’ mens willen kruipen. Eventjes ervaren wat zij écht voelen. Zijn ze werkelijk gelukkig of aanvaarden ze het leven zoals het zich aandient? Ik ben gewoon nieuwsgierig naar wat hen diep van binnen raakt. Smelten ze van een spelend kind of van een liefdevolle aanraking? Van welke muziek krijgen ze kippenvel? Voelen zij zich verbonden met de natuur? Vallen zij ’s avonds met een glimlach in slaap?

Bij mezelf ontdekte ik dat geluk versnippert over de dag voelbaar is als je ervoor open staat; Een lieve hulp die zingend binnenkomt en me een enthousiaste knuffel geeft, de oase van bloeiende planten op mijn balkon die me lijken te begroeten als ik hen bewonder, de lucht waarvan ik de energie tot in al mijn cellen kan voelen en de lieflijke muziek van radio The Spa, die me naar 'hemelse' sferen brengt.

Mijn hart zingt van al deze geluksmomenten en mijn dag kan niet meer stuk.