Jezelf gelukkig denken

Jezelf gelukkig denken

Ben jij ook zo goed in jezelf de put indenken? Je weet vast waar ik het over heb. 

Als we érgens makkelijk een 10 voor halen, dan is het wel dáárvoor.


Toen bedacht ik me dat je ook bewust je geluksgevoel kunt stimuleren door aangename gedachten te produceren in je brein. Ik heb toen met mezelf een wedstrijdje gedaan; ik wilde mezelf minstens een uur alleen maar focussen op dingen die me een glimlach bezorgden en die mijn lichaam een constante tinteling gaven. Ik heb die wedstrijd dik gewonnen hoor! 

Het bleek veel langer vol te houden dan ik dacht, want ik rolde gewoon van de ene associatie in de andere, waarbij ik het beeld heel goed voor me zag en het gevoel zorgvuldig op me kon laten inwerken.

Kom eens met me mee en begin met een soort van ijkpunt van hoe je jezelf op dit moment voelt en vergelijk het gevoel met straks als je klaar bent met lezen.

 

Hier komt ie:

Een pluisje in de wind, een neerdwarrelend veertje, een sneeuwvlokje, een fris ochtendbriesje, bewegend gras, een weiland vol wildbloemen, klaprozen, een fluweelzacht viooltje, de geur van een lichtroze roos.

 

En nog meer woorden als: zacht, lieflijk, liefkozing, liefde, innig, vrienden, een tedere aanraking, een kus op het voorhoofd, twee voorhoofden tegen elkaar, verbinding, samen, heelheid, diepgang, innerlijk, verstilling, eenwording.

 

Ik ga door en voel me steeds beter door de lach van een baby, de eerste stapjes, de grappige woordverbasteringen en het geluid van spelende kinderen. Ook komt de liefde voor mijn kinderen, kleinkinderen, vriendinnen en dierbaren voorbij. Een knipoog, stralende ogen, glimlachen, schuddebuiken van het lachen, binnenpretjes, ideeën realiseren, yes, volmondig já!


Ik denk aan onze moeder aarde die voor 8 miljard mensen zorgt, de groeikracht, het wonder van één druppel water, dauw boven een weiland, een kabbelend riviertje, een krachtige waterval, een regenboog, een imposante boom met een uitbundig bladerdek, een energieke zonsopkomst, een verstillende zonsondergang, een donkere hemel met ontelbare sterren, een blonde volle maan, een blauwe zee met kalm ruisende golven, een hoge berg met witte sneeuwtoppen, een maagdelijk sneeuwlandschap.

 

Vogels die zweven op de thermiek en synchroon dansen in de lucht, een vrolijk springende dolfijn, een deinende kwal, een zwevende rog, een pluizig zacht konijntje, een vlinder op mijn hand, kriebelpootjes van een lieveheersbeestje.

 

Dan ga ik door naar mijn lievelingskleuren, terwijl ik me inbeeld dat ik me in een bloemenwinkel bevind en vervolgens probeer ik de geuren te herinneren van mijn favoriete gerechten. Ik zie een taart voor me met een dikke laag chocola en ik begin spontaan te kwijlen. En als kers op die chocoladetaart verbind ik me met dromerige muziek.

 

Nou, dit was een leuk avontuurtje in mezelf, waarbij ik volledig de touwtjes in handen heb genomen van mijn eigen geluk. Fantastisch toch!

Maak nu met gesloten ogen jouw eigen innerlijke geluksreisje en voel hoe je als een zonnetje begint te stralen. Jouw dag kan niet meer stuk!